Boka / FAQ

Vill du boka High Fidelity, eller bara veta mer om oss, får du gärna skicka ett mail:

Kontakta High Fidelity

Vi har spelat på över 200 bröllop med nöjda gäster. Det har gett oss enormt många erfarenheter som vi och de som bokat oss haft glädje av. Framför allt brukar vi få höra att de tycker det är tryggt att vi är så flexibla och självgående. Att vi har koll. På både det musikaliska, det praktiska och allt som kan hända på en fest. Så att de kunnat slappna av och njuta av sin stora fest. 


FAQ / Svar på vanliga frågor:

Vad tar ni för en spelning?

Vårt pris baseras på hur lång tid vi är på plats hos er och beror lite på vilket upplägg ni vill ha. Här är några exempel på olika upplägg:
1. dansspelning, riggning under/efter middag (tyst rigg under middag)
2. unplugged till fördrink, dansspelning, riggning före eller under middag
3. vigselmusik, unplugged till fördrink och dansspelning

4. endast unplugged till fördrink

Tilläggstjänster

Det är viktigt att tal, musik och videopresentationer under middagen blir så bra som möjligt för alla gäster. Därför erbjuder vi möjlighet att hyra ljudteknik, som vi installerar i god tid så att allt funkar smidigt (mikrofon i stativ, 1-2 högtalare i stativ, integrering med projektor, installation och ljudcheck).

För att partyt inte ska ta slut när vi slutat spela brukar vi erbjuda våra uppdragsgivare möjligheten att köra Spotify på vårt ljudanläggning medan vi packar ner, vilket tar cirka 45 minuter. Helt utan kostnad! 

Priset kan också påverkas av bl.a följande.
1. Antal medlemmar i bandet.
2. Ska vi ta med egen teknik, (ljud/ljus).
3. Storleken på ev ljud- och ljusanläggning.
4. Spelningens längd och sluttid.
5. Var spelningen är – Stockholm, Uppsala eller på annan ort.
6. Eventuell logi.
7. Speciella önskemål som kräver extra repetitioner.
8. Eventuell kostnad för komp av gästartist.

Hur ser ert upplägg ut? Skicka oss ett mejl och tala om hur ni tänkt er så återkommer vi med prisuppgift.

Hur länge håller ni på? Tar ni paus? Vi funderar på att köra disco i pauserna…?

Här har vi lite olika varianter beroende på hur ösigt ni vill ha på er fest. Antingen inleder vi med vals plus några dansanta låtar för föräldragenerationen och därefter fullt ställ i ett par timmar med korta pauser. Det brukar bli väldigt lyckat om man vill ha fullt ös.
Eller så kör vi lite mer blandat och drar igång det riktiga öset först efter ett tag så att de äldre får chansen att dansa lite mer. Tala bara om hur ni vill ha det, så ordnar vi det!

I pauserna analyserar vi om repertoaren funkar bra, eller om vi ska ändra något i planen. Under tiden får gästerna vila ben och öron en liten stund, eller så kan vi koppla in mobil/dator/mp3-spelare i vår anläggning som spelar lite tyst bakgrundsmusik. Vi ser gärna att ni inte drar igång disco i pausen. Vill man sen att kvällen inte ska ta slut när vi spelat klart så kan man ju köra disco, men då på egen anläggning eftersom vi packar ihop då.

Har ni egen utrustning?

Ja, vi har med oss ljud och ljus, så det behöver ni inte tänka på.

Får man önska låtar? Kan ni mer än vad som står på hemsidan?

Under fliken Lyssna finns en lista på de låtar som vi kör oftast. Om det är några låtar därifrån som ni vill höra extra mycket, så försöker vi givetvis ordna det. Ni behöver inte göra en hel låtlista åt oss, det fixar vi själva. 🙂
Eftersom vi spelar så mycket har vi järnkoll på vad som funkar på golvet, och pejlar också läget under kvällen, men kom gärna med önskemål på låtar och/eller inriktning.
Ni får självklart också önska andra låtar, rätt ofta repar in speciella önskemål. Eftersom vi vill vara säkra på att vi gör dem bra, så förbehåller vi oss rätten att tacka nej. Slutligen kan vi ju en massa mer än vad som står på vår låtlista, önska på så kan jag kolla med bojsen vad vi kan göra!

Hur stor scen behöver ni?

Vi har en relativt kompakt ljudanläggning, så vi kan klämma ihop oss, men om det finns plats så vill vi gärna ha 4,5 x 3 m. Om det inte finns någon scen behöver ni inte bygga någon (om ni inte gärna vill och gillar att bygga!). Det funkar bra att stå på golvet. Kolla gärna att det finns ström där ni vill att vi ska stå.

Hur lång tid tar det för er att ställa i ordning era saker?

Soundcheck är viktigt för oss för att ni ska få en bra upplevelse och vi vill vara säkra på att allt blir så bra som möjligt för er. Vi behöver 1,5 timme, men kan i klara av det fortare. Så här kan man göra:

A) Vi ställer upp våra grejer innan middagen, och skjuter in allt mot väggen. Då tar vi gissningsvis 4 x 1,5 m i anspråk. Då är vi färdiga att spela 20 min efter middagen.

B) Vi ställer upp grejerna efter middagen. Då är det fint om vi kan förbereda grejerna i ett angränsande rum – då är vi klara på 45-60 min. Detta alternativ medför att vi måste väsnas lite, så det är toppen om gästerna inte är i samma rum då.

Om inget av ovan går behöver vi alltså 90 minuter för rigg och snabb soundcheck, men om ni gör någon aktivitet under tiden, kanske äter tårta i ett annat rum eller något, så brukar det funka bra.

Får vi komma upp och sjunga/låna era grejer?

Att någon vill komma upp och sjunga en låt eller två är bara roligt, speciellt om det är brud/brudgum. Tänk gärna på att lämna vinglas och drinkar innan ni kommer upp på scen. Våra instrument är våra käraste ägodelar, så de lånar vi inte ut, om det inte avtalats i förväg.
Vill ni låna en talmick under middagen går det bra. Tänk dock på att den inte är sladdlös, samt att vi behöver en stund på oss för att sätta tillbaka micken innan vi kan börja spela.

Kan ni hjälpa till med allsången under middagen?

Tyvärr inte, vår grej är att lägga ner all vår energi på att få till ett så bra ös på dansgolvet som möjligt. Det händer dock att vi kompar ett uppträdande under middagen, men det ska då vara avtalat på förhand.

1 reaktion till “Boka / FAQ

 1. Hej !

  Jag va på bröllops fest när ni spelade i somras och tänkte att det skulle vara toppen att hyra in er på min 30 års fest.

  Undrar om man kan hyra in er den 10 dec?
  Vet inte exakt plats men krokarna kring Uppsala iallafall 🙂

  Med vänlig hälsning,

  Gustav bohlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.